Knižní dárky pod stromeček

I pod naším stromečkem se samozřejmě objeví knižní dárky. Přímo v knihkupectví jsem zatím koupila tři, další tři jsou ještě na cestě, ty ale budu moci představit opravdu až po Vánocích, protože by se jich dotyční mohli dopátrat 🙂

První z nich, Tři metry vášně od Haliny Pawlowské bude putovat mojí mamince, která ji ráda čte a (protože nadšeně nesleduje novinky jako já :)) možná o téhle čerstvé novince ani neví. Jakmile bude možnost, hodlám si ji půjčit… Je to krásné oddechové čtení, těším se na to.
 
Tři metry vášně – Halina Pawlowská
Motto, 2016, 208 stran
978-80-267-0752-3
Anotace
Přišla jsem na to jako blesk z čistého nebe. Abych byla šťastná, potřebuju, aby mne někdo miloval, abych milovala já jeho a aby mi to slušelo! A když jsem si své touhy takhle zformulovala, bylo mi jasné, co musím udělat! A o tom je můj příběh. Dalo by se to shrnout do jedné věty: Budu vám vyprávět, jak jsem konečně našla ten ideální model!
Jednou mi jeden muž řekl, že jsem ho fascinovala, když jsem si ve Filmovém klubu čechrala sukni… Pamatuju si, že mi to řekl na ulici hned vedle Národního divadla a jak jsem měla šílenou touhu zavřít oči, zvrátit hlavu až ke koním, které se tam vzpínají na střeše, a zařvat silně, aby to slyšely všechny ženy na celém světě: „Tak se mi to povedlo! Ten chlap sledoval, jen jak se hýbu, a ušlo mu, že mám tlustý nohy!“
 


 
Další dva kousky poputují mojí pětileté neteři a tříletému synovci. Neteři jsme nakonec vybrali pohádkovou knížku o Hejkalce, co měla být vlastně lesní vílou, s krásnými ilustracemi Josefa Quise.
Hejkalka – Petra Martišková, Tereza Hieke
Brána, 2016, 128 stran
978-80-7243-862-4
Anotace
 
Od té doby, co se malá strašidlácká holčička Hejkalka narodila, běhá celé dny po lese, vyvádí různé lotroviny a les, do kterého se narodila, má prozkoumaný do poslední větvičky. Je totiž plný pokladů, ale nejsou to poklady ledajaké. Zdejší strážci totiž hlídají kouzelné bylinky. Jenže co všechno se může stát, když se bylinky dostanou do nepovolaných rukou? A co teprve, když se Hejkalka ocitne z rodného lesa rovnou u lidí? To potom musí spojit síly její věčně ustrašený kamarád Janek, sokol Protiva i všichni obyvatelé lesa, aby se ji pokusili zachránit a přivedli ji zpátky. Hejkalka přitom pozná cenu přátelství, naučí se pomáhat druhým a zjistí, že být jedinou Hejkalkou na světě není zase tak špatné.

Synovci jsme koupili Malého průzkumníka po dopravních prostředcích, protože aktuálně prostě bagry, traktory, tahače, dodávky, trabanty a všechno ostatní, co má nějaká kola a jezdí to, vyhrává 🙂 Knížka má navíc malá odklápěcí okénka, za kterými se ukrývají doplňující informace (třeba motor pod kapotou nebo řidič v kabině tramvaje), takže bude o zábavu postaráno. Malá encyklopedie je sice určena pro o něco starší děti, ale všechny publikace pro takto malé děti už mají pro synovce „málo informací“ a tolik si s nimi nevyhraje. Touto bude moci listovat hooodně dlouho, než všechno objeví.
Malý průzkumník – Dopravní prostředky – Ruth Martin, Allan Sanders
Svojtka&Co., 2015, 16 stran
978-80-256-1669-7
Anotace
Autobus, cisterna, tahač s návěsem, policejní auto, rybářská loď, parník, vodní skútr, helikoptéra, vzducholoď, letadlo… Zveme všechny malé průzkumníky k objevování! Podívejte se zblízka na svět dopravních prostředků a seznamte se s úžasnými způsoby, jakými můžete cestovat! Otevřete více než 50 okének a prohlédněte si dopravní prostředky zvenčí i zevnitř, podívejte se, kdo se stěhuje a co si veze s sebou, nastartujte své vozidlo – je toho přece spousta k objevování!
 


 
Jaké knížky chystáte pod stromeček Vy?
Pochlubte se v komentářích a inspirujte i nás ostatní!
Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print