Novinky v Tyrkysové knihovničce (říjen 2017)

Říjnové novinky se opět nesou v jakési roztříštěnosti toho, co se u nás doma čte a kupuje. Ale to vlastně nevadí, odjakživa jsem schopna přečíst úplně cokoli, co mi přijde pod ruku, snad s výjimkou hororů, které nevyhledávám v knižní ani filmové podobě. V říjnu tedy 5 novinek:

 

Příběh filmu Po strništi bos se ke mě dostal díky výhře. Přiznám se, že jsem film ještě neviděla, ale po zběžném prolistování knížky mě Jan Svěrák rozhodně navnadil. Oceňuji mimo jiné vychytané zákulisní náhledy – nejen fotky a příběhy, ale například i půdorys statku a podobné pikošky.
Populárně naučnou knížku Zeptejte se pilota jsem darovala manželovi k narozeninám, protože po ní už nějakou dobu pokukoval. Pokud vás zajímá, co všechno se děje před i během letu nebo třeba proč je prakticky nemožné za letu otevřít dveře letadla, Patrick Smith vám odpoví 🙂
Na tuhle knížku si brousím zuby už 15 dlouhých let. Nádherný Poslední hrdina od mého nejoblíbenějšího autora, kterého ilustroval Paul Kidby, byl naprosto k nesehnání. Letos ale nakladatelství Talpress vyslyšelo četné prosby fanoušků a vydalo hrdinu v novém nákladu. Takže už je konečně doma!
Historii včel, o níž si už můžete přečíst i v samostatném článku, jsem získala jako recenzní výtisk od nakladatelství Omega. Vřele doporučuji!
A jsme na konci. Jako poslední se k nám dostala krásná publikace O víně od známé anglické kuchařky Joanny Simon, kterou dostal manžel k narozeninám pro změnu od mých rodičů. Moc hezky se v ní listuje a obsahuje všechny základní informace, jenž chcete a potřebujete o různých vínech vědět.
A jaké novinky se objevily ve vašich knihovničkách?
Pochlubte se a inspirujte ostatní 🙂
Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print