Novinky v Tyrkysové knihovničce (září 2017)

Měsíce utíkají jako voda, je půlka října, já se ještě stále kochám zářijovými přírůstky v knihovničce, které už dokonce doplňují i říjnové novinky, ale článek pořád nic. Takže to rychle napravíme 🙂

Jako první si ke mě našel cestu recenzní výtisk z nakladatelství Moba, o němž si už můžete dokonce přečíst i článek na blogu. Případ dívčího orchestru od Inny Rottové.

Následovala objednávka z Martinusu (vůbec to určitě nebylo proto, že by tam zase měli nějakou soutěž), kde jsem si udělala radost kuchařkou Cukrfree od Janiny Černé (vidíte ten postup po přečtení Proč tloustneme? o kterém jsem psala v srpnových novinkách?) a odbornou skoroklasikou Mít vše hotovo (možná znáte pod názvem metody GTD – Getting Things Done).

Objednávala jsem opět i z Knižního klubu – udělala jsem si radost další knížkou o kaligrafii, tentokrát s názvem Umění kaligrafie, a bestsellerovou novinkou Ta přede mnou, kterou mám už přelouskanou, chystám článek, ale když to shrnu jen tak krátce mezi námi, je to pecka!

Před dovolenou jsem neodolala a po X letech si koupila časopis Pevnost, abych zjistila, jak na tom teď je (bývala jsem dlouholetým předplatitelem, ale pak kvalita poněkud klesla a jednu dobu dokonce vůbec nevycházel). A kupodivu mě mile překvapil. Mimo jiné i možností výběru verze s knižní přílohou, po níž jsem samozřejmě sáhla. Takže jsem v knihovničce přivítala Dragon Age: Ukradený trůn, který je takovým prequelem děje stejnojmenné hry (a tím pádem její znalost není nutná).

Snad vás fotka navnadila stejně jako mě 🙂 Moje skvělé recepty z francouzského bistra napsala Němka Anne-Katrin Weber, na jejich kvalitě to ale nic nemění. Kuchařku jsem vyhrála v soutěži nakladatelství Slovart společně s další, italskou, kterou pro změnu napsala angličanka – Tak chutná DOLCE VITA.
Posledním zářijovým přírůstkem v mé knihovničce se stala útlounká sbírka fantasy povídek Plameňák na konci léta, kterou jsem kupovala (zase!) v Neoluxoru na Hlavním nádraží v Praze, protože jsem neměla nic na čtení do vlaku 🙂
A co nového se objevilo ve vašich knihovničkách?
Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print