Povídková Strašná nádhera

Útlá 176 stránková knížečka Strašná nádhera od velmi plodné české autorky Haliny Pawlowské je souborem 35 kraťounkých povídek o lásce, jiskření a touze v každém věku. Spíše, než nějakým hluboce propracovaným dílem, je úsměvným čtením, které si s sebou vezmete k bazénu na dovolenou, když nad ničím nebudete chtít moc přemýšlet 🙂

Přiznám se, že ještě nejsem úplně v cílové skupině zamýšlených čtenářek, takže hodně z příběhů šlo tak nějak mimo mě, i když to rozhodně nebyla první knížka, kterou jsem od Haliny Pawlowské četla. Třeba Pravda o mém muži mi přišla opravdu skvělá. Je to dáno jistě i formátem povídek, které na sebe prakticky nijak nenavazují a spíše vypadají jako časopisové sloupky (jimiž minimálně část určitě původně byla).
V knize nechybí typický odlehčený humor i množství úsměvných situací, u kterých si říkáte, zda si je autorka vymýšlí, nebo jsou vážně reálné 🙂 Tematicky se všechny dotýkají mezilidských vztahů i jiskření mezi oběma pohlavími, nemalou měrou najdeme také cestovatelské zážitky a tipy (např. Jíst, meditovat, milovat! V Toskánsku!).
Celkově hodnotím dílko spíše zdrženlivě, osobně mi nevyhovoval sloupkový ráz povídek. Neznamená to ale, že by právě Vám Strašná nádhera neudělala u zmiňovaného bazénu radost 🙂
Hodnocení
 

Strašná nádhera – Halina Pawlowská
Motto, 2012, 176 stran
978-80-7246-702-0
Anotace
 
Nová kniha povídek známé spisovatelky, scénáristky a moderátorky vypráví o tom, že touha po lásce nesouvisí s věkem. Pořád totiž platí, že láska je ze všeho nejdůležitější, a že když se v mužských očích náhodou objeví jiskra, je neodpustitelným hříchem ji zdusit!


Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print