Velký knižní čtvrtek je za dveřmi

Velký knižní čtvrtek je jedním ze dnů, na který se každý správný knihomol těší. Dvakrát do roka totiž hromadně vychází okolo 15 peckovních novinek českých i zahraničních autorů jarní nebo podzimní sezóny (a navíc s akční cenou). Namátkou letos na jaře například historicko-autobiografická kniha Můj dědeček by mě popravil nebo detektivní Kniha zrcadel od slavného, ale u nás relativně neznámého, rumunského spisovatele (s nevyskloňovatelným) jménem Eugen Ovidiu Chirovici. Na kterou z 16 novinek se těším já osobně už tento čtvrtek 19.10.?

Jako první musím samozřejmě uvést novinku ze své oblíbené série s konstáblem Peterem Grantem od Bena Aaronovitche Záludné léto, v němž se tentokrát vydává mimo Londýn vyšetřovat zmizení dvou mladých dívek. A dočkáme se i skřítků a víl 🙂
zdroj: VKČ

 

Lékaři bez hranic jsou jednou z mých oblíbených neziskovek a vždy, když mluví Tomáš Šebek, je ho radost poslouchat, i přesto, že mluví o těžkých tématech (mimochodem, kdo jste ho neviděli v Hyde Park Civilizace, vřele doporučuji!). O to větší radost mám z jeho další knihy, ve které se po Haiti a Afghánistánu podíváme do jižního Súdánu. Autentické zápisky i dechberoucí fotografie představuje v knize Africká zima.
zdroj: VKČ
Do třetice všeho dobrého a zlého jeden román z byznysového prostředí. Potíže s empatií má Gabriel Vaughn, dvaatřicetiletý top manažer, kterému zjistí nádor na mozku. Příběh o tom, jak se z drsného manažera stává někdo, kdo najednou vnímá i pocity svých spolupracovníků, vypráví neotřelým stylem anglický autor Gavin Extence.
zdroj: VKČ

 

Podívejte se i na další novinky, které v rámci Velkého knižního čtvrtku vycházejí!
Pokud jste nedočkaví, Kosmas nabízí všechny tituly v předprodeji v elektronické verzi s 30 % slevou a navíc vám zpřístupní ihned první třetinu knihy, takže budete v předstihu 🙂
Která z chystaných novinek zaujala vás?
Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print