Nastražené pasti, podvržené důkazy a série únosů

Ve sklepě domu je nalezeno tělo dívky, kterou její únosce držel v kleci. Nitky podivného případu, který záhy ústí v hon za záchranu další unesené dívky, vedou všude možně – od vysoce postaveného politika až k realitnímu agentovi a oklikou zpět. Zvláštní agentka FBI Sayer Altair musí zapojit veškerý svůj um, aby vraha dokázala odhalit.

Sayer je samotářská žena stíhaná osudem, jak už to tak u vyšetřovatelů v literatuře často bývá. Rodiče jí zemřeli, když byla malá, vyrůstala u bohatých prarodičů a snoubenec zemřel při výkonu služby. Kromě schopné vyšetřovatelky je také neurovědkyní, která je ponořena do výzkumu mozků sériových vrahů. S případem, který ale nyní dostává na svá bedra, bude mít nejednu obtíž. Celé vyšetřování provází komplikace, jak v podobě pastí nastražených na místě činu, tak zmatených důkazů či úniku důvěrných informací.

Celý příběh velmi rychle plyne a všechna tajemství odkrývá hezky postupně. Až na pár míst, kdy je vyprávění maličko hluché nebo čtenáři předkládá opakovaně to samé, jen jinými slovy, jde rozhodně o velmi originální příběh, který má spád a jen tak něčeho se nezalekne. S hlavní hrdinkou se ztotožníte lehce, tajemný vrah vás bude překvapovat a finální rozuzlení je také zajímavé, byť malinko na hraně uvěřitelnosti. Ale co si budeme říkat – každý správný thriller potřebuje svého zvráceného padoucha a lidé jsou různí, až tak neuvěřitelné to vlastně není 😀

Celkově tedy až na malinké zádrhely hodnotím V kleci rozhodně kladně a těším se na další pokračování příběhů Sayer (druhý díl Buried vyjde v polovině července, tak se snad brzy dočkáme i překladu) – úplný závěr nechal nezodpovězené otázky, které mne velmi zajímají 🙂

Hodnocení


V kleci – Ellison Cooper
Caged, překlad Martin Novák
Vendeta, 2019, 432 stran
978-80-7390-890-4

Anotace

Neuropsycholožka FBI Sayer Altair odhaluje zlé úmysly v nejhlubších zákoutích. Aby zapomněla na tragickou smrt svého snoubence, zabývá se výzkumem mysli sériových vrahů. Když policie ve Washingtonu D.C. objeví děsivou vražednou scénu – dívku, která byla dlouhou dobu uvězněna v kleci a pomalu umučena k smrti, je Sayer vyzvána, aby vyšetřování vedla. Obětí je dcera vysoce postaveného senátora a Sayer tuší, že tento případ bude bedlivě sledován.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Knihy Dobrovský.

Profil knihy na ČBDB.cz.

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print