Svět podle Agnes bez servítků

Někteří lidé prostě neuvěřitelné životní situace a příhody přitahují. Ale jen část z nich o nich umí napsat vtipně a s nadhledem. Agnes je rozhodně jednou z nich. Její Svět podle Agnes vznikl na základě blogu a facebookové stránky, rozhodně ale není pouhým soupisem již uveřejněných krátkých statusů (jako třeba Deník fejsbukové matky). Je plný příběhů ze života.

Agnes, která se ve skutečnosti nejmenuje Agnes a už vůbec ne Pechová 😉 , je, jak sama říká, „éterická blondýna se slovníkem dlaždiče“. Je ale taky máma dvou kluků, manželka mnicha a obrovská milovnice všech zvířat. A navíc ženská, co si servítky moc nebere a pro peprnější výraz nejde daleko. Nečekejte tedy rozhodně tedy žádné příběhy dokonalé matky, ale spíše neuvěřitelné zážitky, v nichž se budete občas poznávat, ale nad nimiž se společně s ní dokážete s nadhledem zasmát.

Svět podle Agnes je časově umístěn do období „před mnichem“ (na druhém dílu už autorka pilně pracuje). Agnes se v té době jako samoživitelka stará o malého syna, chodí do práce, zachraňuje všemožná zvířata a snaží se to (s pomocí nejedné skleničky) nějak rozumně zvládnout. Jejím životem proplouváme chronologicky pomocí krátkých zápisků, pokud ale máte náladu, začít můžete prakticky u kteréhokoli z nich.

Pokud hledáte oddechovou knížku a specifický styl psaní a humoru Agnes vám sedne (tj. nevadí vám občas příhoda o hovně – nemyslím o ničem, doslova o hovně, pejskaři pochopí 🙂 ), určitě se pobavíte. Kniha je rozhodně vhodná pro opakované čtení ve chvílích, kdy vám život hází klacky pod nohy – buď zjistíte, že na tom může být někdo ještě hůř (Agnes promine), nebo vám aspoň zvedne náladu. Fungující a prověřené antidepresivum 😉

Knihu si vydala Agnes samonákladem a je jasné, že to na ní jde trošku vidět. Chybí jí zásah editora, který by příhodám dal malinko řád, určitě by zasloužil bedlivé oko korektora, jenž by odstranil občasné chybky v textu. I přesto se ale jedná o skvělé čtení, osobně se těším na další díl a další příhody!

Hodnocení


Svět podle Agnes – Agnes Pechová
vyd. samonákladem, 2018, 229 stran

Anotace

Jmenuju se Agnes a jsem éterická blondýna se slovníkem dlaždiče a beraní palicí. Vychovávala jsem sama předčasnýho puberťáka, labilního psa, vykutálenýho kocoura a potkana. Během pěti let, co píšu tenhle deník, se toho stalo opravdu hodně…

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print