Klasické vánoční detektivky

Dva klasické detektivní příběhy, které se odehrávají ve vánočním období. Aneb tip, co si pustit kromě koled k pečení vánočního cukroví 🙂

Vánoční detektivky

První příběh, Modrá karbunkule, pochází z pera sira Arthura Conana Doyla a jeho hlavním hrdinou je slavný Sherlock Holmes. Druhý, s názvem Létající hvězdy, představuje otce Browna, který ožil v mnoha detektivních příbězích Gilberta Keitha Chestertona. Oba příběhy pak souvisí s vánočními svátky. V prvním z nich hraje roli husa, která byla určena na sváteční tabuli. A ve druhém se zase ocitáme u amatérského divadelního představení, které se v předvánočním čase koná. V obou příbězích se pak jedná o krádež.

Audioukázka v podání Ladislava Freje (zdroj: Audiotéka)

Obě vánoční detektivky si můžeme poslechnout ve zpracování herce Ladislava Freje. I když má hlas krásný, občas budete muset pořádně napnout pozornost. V obou příbězích je totiž množství postav, které lze od sebe mnohdy dost špatně odlišit. V případě Modré karbunkule jsem si občas při méně bedlivém poslouchání nebyla jistá, jestli zrovna mluví Sherlock nebo Watson. A u Létajících hvězd jsem se bohužel i párkrát ztratila v ději, protože postav se zde objevuje opravdu požehnaně.

Audiokniha má nicméně necelé dvě hodinky, takže vyjde tak akorát k tomu pečení. Zejména první příběh je opravdu hezký a stojí za to 🙂

Hodnocení


(zdroj: Audiotéka)

Vánoční detektivky
Modrá karbunkule – Arthur Conan Doyle
Létající hvězdy – Gilbert Keith Chesterton
The Adventure of the Blue Carbuncle; The Flying Stars, překlad nezjištěn
čte Ladislav Frej
Popron Music, 2011, 1 hodina 54 minut

Anotace

Sherlock Holmes a doktor Watson řeší ve vánočním Londýně případ „Modrá karbunkule“. Záhadu, ve které hraje svou významnou roli i vánoční husa, vyřeší velký detektiv a jeho pomocník jako vždy především důvtipem a logickou dedukcí.
V příběhu „Létající hvězdy“ vyšetřuje páter Brown krádež vzácných klenotů v domě uprostřed zasněžené zahrady, který je plný podezřelých.


Vánoční detektivky na ČBDB.cz.

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print