Co právě čtu?

I když byl víkend slunečný a nabádal k procházce, jak každý správný knihomol ví, čas na čtení se najde vždycky 🙂 Říkala jsem si, že bych se s vámi mohla podělit o to, co právě prochází pod rukama mě, třeba vás inspiruji a zavedu do vod, do nichž byste jinak nezabrousili.


Kolik knih tak v průměru čtete najednou? U mě to bývají dvě až tři. Většinou ze zcela pragmatického důvodu – často totiž čtu na cestách ve vlaku a v kabelce se mi nechtějí tahat tlusté bichle (což je tak půlka knížek, co čtu). Takže z rozečtených knih bývá jedna buď přiměřeně útlá a nebo ji mám v mobilu elektronicky (čtečku nevlastním a stejně mám raději klasiku). Druhou rozečtenou knížkou bývá tedy většinou nějaký ten tlouštík, kterého čtu doma, typicky v posteli před spaním.

Vzhledem k tomu, že nemám ráda moc rozečtených knih a ty dvě jsou tak maximum, tři rozečtené mám spíše ojediněle. Ale když už, bývá to něco odbornějšího, na co se musí člověk soustředit a není to vlastně na relax.

Mojí aktuální „vlakovou“ knížkou je antologie amerických žánrových autorek Plameňák na konci léta, což je útlounká malá knížečka s šesti fantasy povídkami. Je milá svým zpracováním, velikostí i obsahem a formou plně vyhovuje cestovnímu „vyrušování“ s přestupy.

Postelovou bichlí se včera stala Historie včel – novinka norské autorky Maji Lunde od nakladatelství Omega, kterou jsem obdržela k recenzi. Zatím mám za sebou pár stránek a jsem zvědavá.

No a aktuálně mám rozečtenu i jednu odbornější, podle recenzí vychvalovanou knihu, která se zabývá zefektivněním a zlepšením našeho (nejen) pracovního procesu a nevynechává ani pohled do budoucna na to, co stroje prostě nenahradí. Cal Newport a jeho Hluboká práce. Zatím jsem z ní nadšená a těším se, až se dostanu k praktické části.

Četli jste některou z výše uvedených? Jaký na ni máte názor?
A co máte rozečteno vy?
Podělte se a inspirujte ostatní!
Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print