Novinky v Tyrkysové knihovničce (prosinec 2016)

Prosinec byl na knižní přírůstky tak plodný, jak bych si v životě nepomyslela. Sice své samozřejmě udělaly Vánoce, ale hlavně jsem měla velké štěstí hned v několika soutěžích, kterých se před Vánoci vyrojilo nespočet 🙂 Pojďte se se mnou na tu kupičku podívat:

 

Celkem 23 knih!
 
A teď už podrobněji… Začněme od toho nejdůležitejšího – od jídla 🙂 Těsně před Vánoci jsem si udělala radost útlou brožurkou Sladké Vánoce z dm drogerie za nevyčerpané body, ve které se skrývají recepty na známější i méně známé cukroví, ale i vánoční pečivo. Knihu receptů ze soutěže MasterChef jsem dostala jako dárek od našeho firemního partnera – MasterChef jsem sice nesledovala, ale recepty jsou tam moc zajímavé a po zběžném prolistování jsem ocenila i krásné fotky. Posledním kulinářským přírůstkem je knížka Domácí sušení. Na její koupi mě navnadila recenze na ČBDB.cz, která ji vynesla do nebes. No a protože už jsem o sušení nejen ovoce a zeleniny přemýšlela déle, koupě byla jasnou volbou. Využila jsem na ni poukázku na nákup v Kosmas.cz, kterou jsem dostala k narozeninám.
Pokračujeme oddechovkami od Ježíška. Antistresové omalovánky jsem dostala k Vánocům hned dvakrát, jednou od kamarádky, podruhé od rodičů a v obou případech i s pastelkami 🙂 Miniknížečku Štěstí je dar od maminky mého přítele a Deníček moderního páru dostal přítel pro změnu od mých rodičů.
Nechyběly ani naučné publikace. Nožiarstvo na Slovensku, pod kterým se skrývá historie i současnost tohoto řemesla, ode mě dostal přítel pod stromeček. Další tři jsme koupili ještě před Vánoci. Stručné dějiny světa (si) objevil přítel v knihkupectví při výběru dárků. Tohle je pletení mi skončilo v košíku společně s objednávkou Nožiarstva, stejně jako Bylinky, plody a houby, které jsem si vyhlídla krátce po přečtení knihy Jak přežít konec civilizace. To mi totiž došlo, že už si toho z výkladů babičky o bylinkách a dalších rostlinkách moc nepamatuji a bylo by dobré mít něco doma 🙂
A teď už přejdeme na něco více „čtivějšího“. Hustej nářez byl další knihou, kterou ode mě přítel dostal pod stromeček. Jakmile zjistil, že se jedná o první díl série Bratrstvo krve, objednávali jsme i zbytek. Padly na něj poukázky do Kosmasu a Neoluxoru, co jsem dostala k narozeninám a Vánocům od kolegů v práci… No, aspoň máme oba co číst, přítel právě dočítá Megahustej nářez, já jsem zatím u Hustýho 🙂

 

A tady už poslední koupený přírůstek – Filuta byl pro mě jako milovnici Terryho Pratchetta jasnou volbou. S láskou Rosie a Maminka neříká pravdu jsou už součástí výhry z tipovací soutěže na ČBDB.cz. Útlou autobiografickou knížku Já a safari vyhrál přítel v adventním kalendáři na Kosmas.cz.

 

A teď už finále 🙂 Kolibřík byl ještě spolu s novinkou Harry Potter a Prokleté dítě (poslala jsem ji dál, protože v Tyrkysové knihovničce už byla) součástí výhry na ČBDB.cz. Amatéra a Münsterův případ jsem vyhrála v předvánoční soutěži na blogu Channach a novinku V pasti zase v soutěži na Facebooku Ledy.

Uff… tedy bylo toho vážně hodně, já mám asi tak na dalšího čtvrt roku minimálně co číst a do knihkupectví teď dlouho nejdu! (haha :))
Četli jste některou z novinek v Tyrkysové knihovničce?
Mám se na co těšit?
Podělte se o své dojmy!
Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print