Vysoká hra – Love Story nebo akce tajných agentů? Obojí!

Vysoká hra od velmi plodné autorky Kay Hooper je na pouhých 160 stránkách naplněna téměř vším, na co si vzpomenete – love story, sourozeneckými pouty, věčným soubojem pohlaví, intrikami, ale i teroristy, tajnými agenty, pořádnou akcí a samozřejmě sexem.
Vysoká hraV zábavním parku se chystá bombový útok na důležitého politika a už 14 dní před tím se tedy jen hemží tajnými agenty. Skye Prescott je jedním z nich. Ve chvíli, kdy prozkoumává jednu z atrakcí, zjeví se u něj jeho bývalá manželka Katrina – životní láska, již potkal před 6 lety v Německu při tajné operaci, která nedopadla dvakrát dobře, neboť tehdy byli oba na různých stranách (nebo si to alespoň mysleli). Jejich rozloučení tehdy bylo pro oba zničující. Katrina, jejíž totožnost byla kvůli vztahu se Skyem odhalena, strávila nějakou dobu ve vězení, ze kterého má dosud děs, než ji vyměnili zpět do USA. Skye se na ni snažil zapomenout tak usilovně, až si sáhl na samé dno, z něhož jej musel vytáhnout jeho bratr – dvojče Dane.

Je tedy jasné, že opětovné shledání je plné emocí, nevyřčených výtek i obav a vzájemné prudké přitažlivosti, stejně jako nového budování důvěry. To vše na pozadí pronásledování teroristy a intrikářské hry, kterou Vám autorka odhalí až na samém závěru.

Vysoká hra je 11. závěrečným dílem série o tajných agentech, číst se ovšem dá i samostatně – já jsem toho živým důkazem, neboť o existenci předchozích dílů jsem do před chvilky nevěděla 🙂 Na druhou stranu je fakt, že ze začátku jsem se lehce ztrácela ve jménech všech agentů a jejich manželek či přítelkyň, stejně jako v jejich vzájemných vztazích a historii. Odpovídá tomu i zápletka, která mi jako vyvrcholení série dává větší smysl.

Kraťounký román se ovšem jinak čte pohodově a díky dobrému mixu různorodého děje – láska a vztahy, sex, stíny minulosti, akce – hezky plyne. Pokud tedy neočekáváte žádný zamotaný a složitý příběh, je to ideální. To, zda vše dopadne happy endem (a jestli pro všechny zúčastněné), už si budete muset přečíst sami 🙂

Hodnocení


Vysoká hra – Kay Hooper
Aces High, překlad Štěpán Pala
Omega, 2017, 160 stran
978-80-7390-365-7

Anotace

Katrina Keller, absolventka vysoké školy, se naučila využívat každou svou dovednost a pracuje jako agentka, aby pro Američany vyslídila citlivé informace. Ale poté, co byla její identita částečně odhalena, jiný federální agent – a zároveň její životní láska – nabude dojmu, že Katrina zradila svou vlast. Katrina reaguje tím, že skrývá svou bolest a hledá útočiště v nedůležité operaci v zábavním parku. Když už si myslí, že je ze všeho venku a může jít dál, Skye Prescott jí znovu zkříží cestu.
Skye nikdy nezapomněl na Katriinu zradu. Ukryt v temnotě, promění se v bezohledný a nemilosrdný přírodní živel. Když mu ale jeho další mise přivede Katrinu zpět do života, rychle si uvědomí, že udělal hroznou chybu, když jí nevěřil. Skyova povaha vyžaduje rychlý zásah. Když ví, co chce, neexistují pro něj žádné překážky. Dokonce ani Katriiny protesty mu v tom nemohou.

Děkuji nakladatelství Omega za laskavé poskytnutí recenzního výtisku. Pro knížku zajděte třeba do Knihy Dobrovský.

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print