Česko-slovenský bookstagram: 5 tipů, koho sledovat

Český a slovenský bookstagramový rybníček je barvitější, než byste si mysleli. Knížky jsou prostě fotogenické, dá se s nimi vyfotit téměř cokoli a sluší jim to jak v posteli, tak v lese. A navíc se při focení nehýbou 😀 Když tedy pomineme široširý svět plný nádherných bookstagramových účtů (o těch třeba jindy), najedeme spousty krásných profilů i v naší česko-slovenské kotlině, u kterých navíc nemusíte umět anglicky, abyste si přečetli popisky fotek nebo užili Stories. Koho se vyplatí sledovat?


@luciezel

Lucie pracuje mimo jiné pro knihkupectví Martinus a nejen z fotek poznáte, že knížky jsou její život. Neváhá se ale podělit i o další tipy – třeba na kavárnu, ve které se dobře pracuje, nebo se pochlubit fotkou krásných šatů 🙂 Denně si pro vás chystá u fotky nebo ve Stories tip na zajímavou knížku (či spíše knížky), které zrovna čte nebo už přečetla. A samozřejmostí je její účast skoro na všech knihomolských akcích, které si dovedete představit. Můžete tak společně s ní nakouknout do zákulisí knižních křtů, veletrhů, ocenění nebo třeba autorských čtení. Z většiny z nich téměř doslova online ve Stories. Popovídat si s ní naživo můžete na pravidelných streamech.


@caroknih

Adriána je studentkou Ekonomiky a managementu na univerzitě v Žilině a o knihách píše na svém blogu Čaroknih. Na jejím vymazleném instagramu najdete krásné fotky s atmosférou líného nedělního čtecího odpoledne, doplněné informacemi o knižních novinkách, hodnocením přečtených knih i akcemi ze slovenského knihomolského života.

Příspěvek sdílený Adi (@caroknih),


@bookscalling

Čtení samozřejmě není pouze dámskou záležitostí – důkazem může být právě Jakub, slovenský bookstagramer a booktuber, který žije dlouhodobě v Praze. Jakub je velmi aktivním propagátorem knih známých i neznámých na všech frontách, ale také účastníkem a dokonce pořadatelem nejrůznějších knihomolských akcí. Jeho Book’s Calling klub, ve kterém se účastníci potkávají s českými i zahraničními spisovateli nebo třeba překladateli, už je vyhlášený.


@baruvotavova

Bára pracuje pro Albatros media, ale neváhá se podělit o knižní tipy i z jiných vydavatelství 🙂 Její feed je plný krásných (samozřejmě čtecích) kavárenských fotek i knižních novinek. Se svými fanoušky se neváhá dělit o zajímavé čtení nejen na Instagramu, ale i na svém blogu Book Journal.


@readingwithlucy

Znáte ty dny, kdy se zachumláte s knihou v posteli a nemusíte (nebo nechcete) nic dělat? Tak přesně tak vypadá profil Lucy 🙂 I její styl komunikace je takový pohodový, nenásilný, zamýšlecí… Prostě pro chvilky pohody a oddychu. Kdo by zatoužil po více slovíčkách, může zabrousit i na její stejnojmenný blog.


Těším se spolu s dalšími skvělými bookstragramery zase jindy, mějte prima den!

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print