Motivace z rybího trhu – Fish! Ryby!

Jednoduchá filozofie, motivace do práce a pozitivní přístup. Long story short – nalaďte své zaměstnance pozitivně, naučte je milovat svou práci a být na ni hrdí. Jak toho docílit?

Když vás neodradí trochu dětinské pojetí obálky a název knihy, opravdu se dozvíte pár zajímavých tipů na to, jak své zaměstnance (nebo kolegy) vhodně motivovat a naladit na tu správnou vlnu. Fish! dokáže na několika málo stránkách shrnout to, co všichni moc dobře víme (jako ostatně spousta motivačních a seberozvojových knih), ale „nechce“ se nám to aplikovat v praxi nebo nevíme jak na to 🙂

„Vždycky si můžete vybrat způsob, jak se postavíte ke své práci, i když práci samu si zvolit nemůžete.“
(s. 31)

Na čtivém příběhu o fiktivní manažerce Mary Jane nám autoři předkládají svou jednoduchou filozofii, v případě Mary Jane okoukanou z rybího trhu (odtud ten podivný název 🙂 ), díky níž dokáže pozdvihnout oddělení, jehož se právě stala vedoucí. Její nové oddělení je plné lidí, kteří dělají rutinní finanční transakce a činnosti, které celá firma sice potřebuje, ale nijak extra neoceňuje. Lidí, kteří se do práce netěší, jsou jí deprimováni, potýkají se dennodenně se záští kolegů z jiných oddělení. Pomocí 4 kroků, aplikovatelných v téměř jakémkoli odvětví, tak Mary Jane dokáže téměř nemožné. Její zaměstnanci chodí do práce s radostí a dokonce přichází s vlastními inovativními nápady.

Takže nalaďte se pozitivně, přelouskejte těch necelých 100 stránek a naučte se, jak mít i z rutinní práce radost 🙂

Hodnocení


Fish! Ryby! Skvělý způsob, jak pozvednout morálku a zlepšit výsledky- Stephen C. Lundin, Harry Paul, John Christensen
Fish! A Remarkable Way to Boost Morale and Improve Results, překlad Milan Žáček
Pragma, 2002, 92 stran
80-7205-899-1

Anotace

Na základě jednoduchého příběhu mladé manažerky a malé pracovní skupiny zaměstnanců vysvětlují autoři svoji představu o přístupu k práci. Nudná, jednotvárná práce, nezájem o klienty, lhostejnost, špatné mezilidské vztahy – to je charakteristika oddělení, kde zaměstnanci nejsou spokojení a neodvádějí dobrou práci. Autoři nabízejí jednoduchá psychologická pravidla pro práci i pro život, inspiraci, která umožní změnu. Základem úspěchu je nadšený, pozitivní přístup k práci, hra, radost a soustředění. Vždycky si můžeme vybrat, jak se postavíme ke své práci, i když práci samu si zvolit nemůžeme.

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print