Novinky v Tyrkysové knihovničce – leden 2018

Lednové přírůstky v Tyrkysové knihovničce se nesly ve znamení dozvuků vánočního období. Nový rok byl ovšem zahájen důstojně tak, aby se dala nastavená laťka v dalších měsících držet či (lépe) zvyšovat 🙂 Aneb 7 nových kousků

Jako první dorazily dvě výhry – to byly právě ty prosincové dozvuky, protože obě soutěže se konaly ještě před Vánoci. Nejprve dorazila bichle (784 stran!) Letopisy zlomu, která by měla být 1. dílem (!) plánované fantasy série ruského spisovatele Nikolaje (Nika) Daniloviče Perumova.

Následovala ji užší knížečka, ale nesporně také velmi zajímavá – Grafitové děvče slovenské autorky Miroslavy Varáčkové, které v sobě kombinuje psané slovo a komiks. Vyšlo v young adult sekci #booklab nakladatelství Slovart.

Koupi fantasy série Čaroděj Zeměmoří jsem měla v plánu už nějakou dobu, je jednou z mých srdcovek. Tvrdě mě nakoplo bohužel až úmrtí její autorky Ursuly K. Le Guin koncem ledna 🙁 První 4 díly se mi povedlo sehnat v mém oblíbeném knihkupectví na pražském Hlavním nádraží, zbytek jsem objednávala a dorazily tedy až v únoru.

Jako poslední v tomto měsíci poštou doputovala Dívka na kusy od Kathleen Glasgow– recenzní výtisk od nakladatelství Omega, který už mám přelouskaný a můžete si tak o téhle young adultovce rovnou i něco přečíst.


Jaké novinky udělaly radost vám? Pochlubte se a inspirujte 🙂

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print