Štěstí je dar

Malá pozornost v podobě knížečky citátů se hodí téměř pro kohokoli. I kdyby to mělo být jen na zpříjemnění těžkého dne 🙂

Štěstí je dar je pidi knížečka o velikosti 4,5 x 6,3 cm a vejde se tak do každé kabelky, baťůžku či kapsy, ale může mít své místo i na pracovním stole. Na 370 stranách a v 15 kapitolách v ní najdete množství citátu o štěstí, lásce, životní energii nebo pozitivním přístupu k životu. Obsahuje citáty slavných, známých osobností, spisovatelů, ale například i dětí, které poskytnou svůj unikátní pohled na to, co považují za štěstí. Citáty autorka Helen Exley sbírá a všechny tedy pochází z její rozsáhlé kolekce.
Téměř každá stránečka s citátem je doplněna drobnou malbou, která vše mile doplňuje. Přečteno máte samozřejmě za chviličku, dárkové knížečky s citáty ale určitě nebudete číst pouze jednou. Díky krásnému zpracování se k této rozhodně vrátíte – třeba ve chvíli, kdy budete chtít vykouzlit někomu úsměv na tváři, nebo si jen přečíst něco pozitivního po těžkém dni 🙂
Při čtení mě maličko zamrzelo, že dobrá třetina citátů je od americké spisovatelky Pam Brown, která se zabývá psaním aforismů a vydáváním dárkových knížek (pro maminku, bratra, kamarádku…) Další minimálně čtvrtinu knížky zaplňují právě citáty malých dětí (cca 5-12 let), které jsou sice hezké, ale za sebe musím říct, že ne všechny mi přišly uvěřitelné. Zbylá část je zaplněna citáty známějších i méně známých osobností – mohlo by jich být více, přece jen to je to, co člověk od knížečky plné citátů očekává.
Celkovým dojem na mne ale celá sbírka zanechala veskrze pozitivní. Plusové body 100% získává navíc za milé malby 🙂
Hodnocení
 
Štěstí je dar – Helen Axley
A Gift of Happiness, překlad Jan Koubek
Slovart, 2011, 370 stran
978-80-7391-562-9
Anotace
Einstein jednou řekl: „Máme dvě cesty, podle kterých můžeme žít náš život. Jedna říká, že nic není zázrak. Ta druhá říká, že zázrak je vše.“ Štěstí je dar obsahuje stovky citátů o zázracích každodenního života, přírody, jarních rán. O prostých radostech a štěstí, které objevujeme v obyčejných věcech. A to je doslova „zázračný“ klenot této knihy. Vezměte si tyto myšlenky do svého života. Buďte šťastní!
 
Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print