Kdo ví co a o kom? Zapletený psychothriller milostného trojúhelníku

Louise se zamiluje do Davida a náhodou se začne kamarádit s Adele. David se vrhá (a zase couvá) do (a ze) vztahu s Louise, zatímco má doma trable se svou manželkou Adele. No a Adele zase ví o tom, že Louise prahne po Davidovi a začne se s ní proto kamarádit, zatímco doma má s Davidem peklo. Ale navzájem o tom ani jeden z nich neví.

Ví o tobě

Thriller Ví o tobě se zprvu tváří málem jako romanťárna, kterou taky částečně je. Dokud to nezačne být trochu psycho. Vydírání a psychické nátlaky jsou na denním pořádku, nikdo neví, co se vlastně děje a na světlo vychází podivná minulost. Pozvolný rozběh děje je tak následován zběsilou jízdou, která vrcholí na posledních stránkách.

Konec knihy, jak už ostatně napovídají „výhružky“, které najdete na obálce – Nevěřte této knize. Nevěřte tomuto příběhu. Nevěřte ani sami sobě. A ať se děje cokoli, neprozraďte konec! je překvapivý, nečekaný, ale taky nereálný. Prozrazovat jej samozřejmě nebudu, ale přitažení za vlasy a překombinovanost jsou slabá slova 😀

Ví o tobě

Celkové hodnocení rozhodně spíše střídmé, konec to totiž zazdí. Do té doby mi to ale přišlo opravdu zajímavé, autorka píše čtivě, vtáhne vás do příběhu, postupně odhaluje to, co má být odhaleno…vše, jak by mělo být 🙂

Hodnocení


Ví o tobě

Ví o tobě – Sarah Pinborough
Behind Her Eyes, překlad Hana Sichingerová
Metafora, 2017, 304 stran
978-80-7359-528-9

Anotace

Louise opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví. David, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost zkomplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu. Adele, překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli. A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili?


Ví o tobě na ČBDB.cz.

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print