Novinky v Tyrkysové knihovničce – květen 2018

Rovných 16 kousků… Omlouvá mě, že byl v květnu Svět knihy? 🙂 Jaké novinky tedy nakonec přibyly v naší knihovničce (co vůbec není tyrkysová, nýbrž bílá)?

Jako první nám v květnu domů dorazila další kniha vydaná Škodovkou (o té první si přečtěte tu), tentokrát z pera Františka Kotlety. 21 úderů je klasická scifárna, v níž si Kotleta (dle dosavadních recenzí) poradil údajně o něco lépe, než Petr Stančík. Tak uvidíme…

Následoval Svět knihy, kam jsem zamířila společně s kamarádkou v pátek a strávila tam prakticky celé odpoledne. Programu jsme se moc neúčastnily, prakticky jsme jen mrkly z dálky na autogramiádu Gabriely Koukalové (a šly rychle pryč 😀 ), nechaly si podepsat od Martina Hilského každá jeden z jeho skvělých překladů Shakespeara a potkaly Jeleny. Chtěla jsem, když už jsem tam byla, navštívit besedu s Františkem Kotletou, ale bylo tam takového davu, že jsem to po chvilce vzdala.

Samozřejmě jsme neodcházely bez knih. Kromě Shakespeara (já si pořídila stylově Romea a Julii) jsem pořídila ještě 2 kousky do mé skoro kompletní sbírky Terryho Pratchetta – Turistického průvodce po Lancre (což je mapa 🙂 ) a Otce prasátek jako ilustrovaný scénář. Ve stánku Luxoru jsem ukořistila Smrtku Neala Shustermana (jehož Bez šance je bez-konkurenční) a vychvalovanou Odeonku Cop. Ve fantasy koutku jsem dlouho přemýšlela nad koupí ročního předplatného časopisu Pevnost, k němuž byl v akci „metr“ knih, ale odolala jsem a koupila jen jedno starší číslo s přílohou 11. dílu Kladiva na Čaroděje s názvem Bůh strachu. Jako poslední jsme zakotvily u stánku Arga, kde jsem pořídila nejnovější kousek do magické série Bena AaronovitcheStrom viselců.

Následovaly dva recenzáky z nakladatelství Omega – Nejúžasnější věc a skvělá Dívka, která chtěla zachránit knížky. Druhá jmenovaná už se se mnou mezitím rozloučila a putovala k neteři 🙂

Štěstí se na mě v květnu usmálo ve dvou soutěžích. Nejprve v projektu Podpora českých autorů, kde jsem vyhrála novinku Alžběty Bílkové Z kouře a kamene a pak na Instagramu u @bookscalling, kde se mi poštěstilo s Trhlinou v čase.

A jsme na konci. Měsíc jsem uzavřela objednávkou u Martinusu, která se nesla v duchu knih čekajících už dlouho na mém Wishlistu. Další chybějící Pratchettovku – Darwinovy hodinky – doplnily první dvě knihy z upírské fantasy série Sergeje Lukajněnka – Noční hlídka a Denní hlídka – a jeden kousek z Wishlistu manželova – Konec civilizace od Aldouse Huxleyho.


Jaké novinky se objevily u vás? 🙂

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print