O princezně bez vlásků

Bylo nebylo jedno malé království, ve kterém král s královnou přivítali na svět dceru Elenku. Narodila se, jako spousta miminek, úplně bez vlásků. Jak ale šel čas, vlásky jí ne a ne narůst

O bezvláske

O Bezvláske je krásná pohádka o neobyčejné princezně, která si klade za cíl naučit děti toleranci. Vznikla z popudu slovenské neziskové organizace Dobrý anjel a je určena nejen pro děti s onkologickým onemocněním, kterým vlásky vypadaly, ale třeba také alopecií a dalšími onemocněními… a jejich kamarády. Sama autorka je bývalá onkologická pacientka, která chce tímto způsobem všem dětem, které jsou „odlišné“ dodat odvahu.

Princezna Bezvláska se začne za svou holou hlavičku, kterou nedokázali „vyléčit“ ani slovutní páni doktoři, kteří jí ordinovali kde co, před kamarády nakonec stydět a úplně se uzavře před světem. Ven ji nedostane nikdo a když vyjde alespoň do zahrady, hlavu si zakrývá kapucí. Až jednoho dne přijede princ na bílém koni, jak už to tak v pohádkách bývá 🙂

Kniha je zdarma dostupná ve formátu MOBI a EPUB přímo na stránkách Dobrého anjela.

Hodnocení


(zdroj: Dobrý anjel)

O Bezvláske – Gabriela Futová
ilustrace Miroslav Regitko
Dobrý anjel, 2016, 40 stran
978–80–972298–0–1

Anotace

Jemný a úprimný príbeh o netradičnej princeznej, ktorá nemá vlasy. Kniha od obľúbenej autorky detských kníh Gabriely Futovej, ktorá má zdravé deti naučiť tolerancii a chorým deťom dodať sebavedomie. Autorka, sama bola donedávna onkologická pacientka a Bezvláska, prináša spolu s organizáciou Dobrý anjel krásnu knihu, ktorú ilustroval výborný Miro Regitko, ilustrátor časopisu Fifík a mnohých detských kníh.


Slovenská nezisková organizace Dobrý anjel podporuje rodiny, které se vlivem vážného onemocnění dostaly do těžké životní situace. V ČR působí její sesterská organizace vzniklá na stejných principech – nadace Dobrý anděl. Obě organizace podporují rodiny s nezaopatřenými dětmi, v nichž se rodič nebo dítě potýká s onkologickým onemocněním, nebo kde má dítě jiné vážné onemocnění. Jsou založeny na principu transparentní pomoci a veškeré příspěvky dárců, Dobrých andělů (anjelů) jsou rodinám odesílány do posledního haléře (provoz obou organizací je hrazen ze zdrojů jejich zakladatelů a dalších filantropů).


O Bezvláske na ČBDB.cz.

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print