21 úderů bruntálského řezníka pro Škodovku

O knižní sérii Backend Stories, kterou má na svědomí IT oddělení mladoboleslavské Škodovky už jste, minimálně zde na blogu v podání 100 miliard neuronů Petra Stančíka, asi slyšeli. V 21 úderech se potkáváme tentokrát s Tomášek Koskem, slavným to vyšetřovatelem, jehož duchovní otec František Kotleta se s tématem představit budoucnost a vlastně i současnost Škodovky popral po svém.

21 úderů

Průmyslová špionáž, voodoo, jedna mrtvá kočička a auto, co se by před Knight Riderem nemuselo stydět. I tak by se děj knihy dal shrnout 🙂 I když Kotleta normálně ve svých knihách s Tomášem Koskem nejde pro nějakou tu peprnější scénu daleko, tady se jich nedočkáme. O něžné pohlaví ale samozřejmě nepřijdeme, Tomášovi dělá v jeho vyšetřování magických útoků na IT systémy Škodovky společnost fešná ajťačka se zálibou v softballu, která se rozhodně neztratí.

Svižný děj a zajímavá zápletka dodávají knize na atraktivnosti, takže snáze přehlédnete očividnou reklamu na Škodovku, která vás láká nejen ke koupi Škody Karoq, ale i práci budoucnosti. Je samozřejmě jasné, že bez reklamy by vlastně kniha nevznikla a Kotleta se s ní popral dle mého názoru s o něco lepší grácií, než Petr Stančík v předchozím díle. Nechybí typické hlášky, sarkasmus ani akce, na kterou jsme u něj zvyklí.

133 stránkovou jednohubku, kterou doplňují velmi povedené ilustrace, jimiž se tato série vyznačuje, slupnete za chvilku a rozhodně se pobavíte 🙂

Hodnocení


(zdroj: ČBDB.cz)

21 úderů – František Kotleta
ŠKODA IT, 2018, 133 stran
978-80-270-3815-2

Anotace

Na nejvyspělejší automobilku v zemi zaútočily neznámé magické síly. Podaří se nebezpečnému průmyslovému konsorciu ukořistit převratné IT technologie? Boje si vyžádaly první životy. A proto je na čase povolat experta na nevysvětlitelné jevy, Tomáše Koska, který dokáže zmobilizovat síly z jiných světů. A když nepomůže ani voodoo? Zbývá už jen jeho IT parťačka, přebornice v softballu.


21 úderů na ČBDB.cz.

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print