Velký knižní čtvrtek je za dveřmi

Jeden z menších knihomolských svátků je opět tady 🙂 15. března se v rámci Velkého knižního čtvrtku přestaví 15 knižních novinek speciálně vybraných pro tuto příležitost. Pravidelní čtenáři už vědí, že se tato akce koná dvakrát do roka a na podzim v rámci ní vyšla třeba Africká zima Tomáše Šebka. Na co se ale můžeme těšit tentokrát?

Jako první zabrousím do českých vod. Tomáš Boukal je etnologem, který dlouhodobě studuje původní severské obyvatelstvo tajg. Svou detektivku Hřbitov nevěst tak logicky zasadil do prostředí, které důvěrně zná. Sibiřské pustiny, hluboké lesy, bažiny, polozapomenuté osady… a mizející mladé dívky, které nemá kdo hledat. Mrazivé čtení zaručeno.

zdroj: VKČ

Americká spisovatelka Kelly Barnhill je autorkou několika fantasy knih a povídek pro děti, mládež i dospělé (u nás zatím vyšla pouze její povídka Paní Sorensenová a seskveč v rámci malé antologie amerických fantasy autorek Plameňák na konci léta). Její Dívka, která upíjela měsíc nad ostatními vyčnívá nejen množstvím cen, které již zvládla nasbírat a kladnými čtenářskými ohlasy. Příběh plný magie a boje dobra se zlem jistě zaujme nejednoho mladého čtenáře (a nejen jeho).

Zdroj: VKČ

A do třetice opět český autor. Novinář a publicista Aleš Palán přichází s další knihou rozhovorů. Tentokrát si pro ně vybral samotáře žijící tak daleko od civilizace, jak to jen v naší republice jde. Osm rozhovorů se dvěma ženami a šesti muži žijícími v lesích Šumavy. Osm rozhovorů a osm jedinečných sond do hlubin jedinečných lidských duší doplněných fotografiemi Jana Šibíka – to je Raději zešílet v divočině.

Zdroj: VKČ

Podívejte se i na další novinky,
které v rámci Velkého knižního čtvrtku vycházejí! 

15. 3. dostanete všechny velkočtvrteční tituly ve vybraných knihkupectvích s 10-15 %  slevou. Pokud jste nedočkaví, Kosmas nabízí všechny tituly v předprodeji v elektronické verzi s 30 % slevou a navíc vám zpřístupní ihned první třetinu knihy, takže budete v předstihu 🙂

Jaké tituly z jarní nabídky zaujaly vás?

Líbilo se vám? Sdílejte článek s ostatními!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Print this page
Print